Over Cirkel Vakanties

Een stukje geschiedenis

Cirkel Vakanties is ontstaan in de zomer van 1985 tijdens een “samenzijn” van enkele enthousiaste bergwandelaars op een zonnig terrasje in Digne (Provence in Zuid-Frankrijk). Bij terugkeer in het nuchtere en koele Holland werden de eerste wilde ideeën nader uitgewerkt. En in de zomer van 1986 werd op kleine schaal het eerst Cirkel-kamp voor jongeren in Zuid-Frankrijk georganiseerd onder de naam Stichting Cirkel Jeugdvakanties. De officiele oprichtingsdatum is 18 augustus 1987. Na het eerste jaar raakten de ontwikkelingen in een stroomversnelling. Het programma-aanbod werd uitgebreid en per 1 januari 1990 werd Cirkel Vakanties officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als reisbureau en touroperator.

Vanaf 1992 biedt Cirkel Vakanties naast jeugdvakanties ook een programma met actieve zomer- en wintersportvakanties voor volwassenen (alleengaanden). De stichting werd een VOF met twee directeuren: Dick Willemsen (één van de oprichters) en Rien van Duppen (de toenmalige bedrijfsmanager). In december van het jaar 1994 werd Cirkel een BV en in april 1998 besloot Dick Willemsen het bedrijf te verlaten. Rien van Duppen werd toen algemeen directeur.

Daarna ging alles in een stroomversnelling, Cirkel was grondlegger van het begrip éénoudergezinnen en kwam als eerste op de markt met dit nieuwe, baanbrekende product.

Cirkel groeide uit tot marktleider op het gebied van éénoudergezinsreizen en Singlereizen en de producten van Cirkel werden meer en meer gekopieerd door andere partijen.

In 2010 werd Cirkel overgenomen door de Benga Holding, waardoor uitbreiding van het programma en het nog meer verhogen van de kwaliteit van de uitvoering van de reizen mogelijk werd

Sinds de zomer van 2012 zijn we ook de eerste én specialist van reizen voor samengestelde gezinnen. Dit vaak grote(re) gezin is een groeiende doelgroep van deze tijd.

In de toekomst verwacht Cirkel weer met nieuwe, opzienbarende programma's te komen. Dus blijf deze site in de gaten houden